Domaine Holvast



In augustus worden er over alle percelen vogelnetten gespannen. Dit is een zeer arbeidsintensief werk.

Het oogsten wordt gespreid over een periode van één maand. 
Normaal begint dit eind september en duurt het tot eind oktober, afhankelijk van het weer of de rijpheid van de druiven. 
Er wordt naar een goed evenwicht gezocht tussen de natuurlijke suikers en het zuur in de druiven alvorens er kan geoogst worden. 
De druiven moeten droog zijn zodat er geen schimmelinfecties kunnen optreden.

Het labo dat we hier hebben stelt ons in staat om gedetailleerde analyses uit te voeren.
Tijdens de oogst bepalen we o.a. het zuur en het suikergehalte.

Voor de wijnen meten we PH, sulfiet, restsuikers (methode Fehling), vrije SO², zuur en alcoholpercentage.
De malolactische gisting wordt ook door ons gemeten. 



Contactgegevens
Jurgen Holvast
info@domaineholvast.be
http://www.domaineholvast.be

Klik hier om alle producten van Domaine Holvast in de webshop te bekijken