Gluren bij onze Waalse buren - Bergerie d'Acremont



We brachten een bezoek aan de prachtige 'Bergerie d'Acremont'. Peter en Barbara zijn pioniers. Vlamingen die de mosterd zochten voor hun kaas in Wallonië. Eigen voeders voor de dieren, samenwerking met andere boeren voor de commercialisatie, meer autonomie voor de boeren. Hun kazen worden rauwmelks gemaakt en hebben allemaal een eigen verhaal. De 'Oeillet du château' wordt geaffineerd in de kelders van de Château de Bouillon. De 'Scailton' bleu verwijst naar de leien daken uit de streek en won verschillende medailles in het buitenland. Maar het mooiste aan hun boerderij, is dat ze hun kennis overdragen aan de jonge generaties. 

We visited the pioneer farm 'Bergerie d'Acremont'. Peter and Barbara are transmitting their farming knowhow to young farmers, focussing on fodder autonomy and cooperation. Good food (and a lot of space) for animals make good cheese. It's as simple as that. 

Les produits nous arrivent grâce à la coopérative 'Réseau Paysan'. Un exemple du savoir-faire Wallon. 

#farming #farm2fork#linkedfarm #cooperative

 



Curieuseneus Asse - 28-07-2021