Nadat we almaar meer vraag kregen naar vers vlees, rechtstreeks van de boerderij, openden we vijftien jaar geleden ons slagerijtje Hamme's Hoevevlees aan de inrit van ons runderbedrijf in het groene Waasland. Steeds meer mensen vonden de weg naar de Moerheide om er enkel op zaterdag hun bestelling af te halen en later ook ter plaatse vlees en bereide vleeswaren aan te kopen. Eén dag per week kwam een beenhouwer de versnijding doen. Inmiddels is zoon Gert een gediplomeerd slager, die al heel wat ervaring opdeed in dienstverband bij een collega. Daarom was de tijd rijp om Hamme's Hoevevlees verder uit te bouwen tot een volwaardige hoeveslagerij. We blijven uitsluitend rundvlees van onze eigen veestapel Blonde d'Aquitaine verkopen. Onze dieren worden regelmatig gecontroleerd of ze antibioticavrij en zonder toegevoegde hormonen en andere groeibevorderaars ontwikkelen. Varkensvlees en gevogelte kopen we aan bij de collega's die zich aan dezelfde criteria houden. Op die manier kunnen we garanties bieden inzake kwaliteit, versheid en voedingswaarde.