Domaine Holvast



In augustus worden er over alle percelen vogelnetten gespannen. Dit is een zeer arbeidsintensief werk.

Het oogsten wordt gespreid over een periode van één maand. 
Normaal begint dit eind september en duurt het tot eind oktober, afhankelijk van het weer of de rijpheid van de druiven. 
Er wordt naar een goed evenwicht gezocht tussen de natuurlijke suikers en het zuur in de druiven alvorens er kan geoogst worden. 
De druiven moeten droog zijn zodat er geen schimmelinfecties kunnen optreden.

Het labo dat we hier hebben stelt ons in staat om gedetailleerde analyses uit te voeren.
Tijdens de oogst bepalen we o.a. het zuur en het suikergehalte.

Voor de wijnen meten we PH, sulfiet, restsuikers (methode Fehling), vrije SO², zuur en alcoholpercentage.
De malolactische gisting wordt ook door ons gemeten. 



Contact data
Jurgen Holvast
info@domaineholvast.be
http://www.domaineholvast.be


Domaine Holvast

Where can you order products from Domaine Holvast?


Deliver

Thuisleveringen



Pick up


- Friday 29 October 19:00-20:00 (Asse, Asbeekstraat 4)



- Saturday 30 October 09:30-10:30 (Zellik, Hof van Piemont, I. Crokaertstr 167)



- Friday 29 October 17:00-20:00 (Asse, Parklaan 18)



- Friday 29 October 17:00-20:00 (Asse, Langevijver 32)



- Friday 29 October 18:00-20:00 (Asse, Keierberg 49)



- Friday 29 October 17:00-20:00 (Mollem, Landbeek 40)



- Friday 29 October 19:00-20:30 (Grimbergen (Beigem), HIER-O, Daalstraat 60)