Shii-takeLaat me me even voorstellen.

Ik ben Bart Vinck.
Mijn professionele loopbaan speelde zich vooral af in de IT-sector bij verschillende bedrijven en sectoren.
Na een heftige burn-out wist ik dat ik andere oorden moest opzoeken en me voortaan zou bezig houden met zinvol werk. Een bezigheid waar ik grote voldoening kon uithalen en die een bijdrage levert aan de maatschappij.


Verse, gezonde, biologische en ecologisch verantwoorde voeding zijn steeds belangrijk geweest in mijn leven en het was dus ook duidelijk dat daar mijn toekomst lag.
Meer dan 15 jaar terug had ik het geluk dat ik verse shii-take kon ontdekken in Frankrijk. Niet enkel de smaak was verrukkelijk, ook de voedingswaarde en medicinale voordelen van deze paddenstoel waren indrukwekkend. Het was dus evident dat ik bij mijn zoektocht naar een gezond en ecologisch product bij deze heerlijke delicatesse terecht kwam.

In het voorjaar van 2016 ben ik begonnen met het enten van 400 stammetjes. Het  resultaat was zeer bevredigend, en begin 2017 heb ik besloten om te starten met een kleinschalige kwekerij van shii-take paddenstoelen.


Na een lange en intense zoektocht naar een geschikt bos ben ik terechtgekomen in Zandbergen.
We zijn er in geslaagd om een zeer mooi partnership met o.a. de csa boerderij Erwtjes & Knollen en B&B Hof van Lier te verwezenlijken.Contactgegevens
Bart Vinck
fungosano@gmail.com
http://shii-take.be

Klik hier om alle producten van Shii-take in de webshop te bekijken